Technológiai leírás
Szükséges berendezések, kellékek, a szublimálási feltételek, készítési folyamat

A szublimáció
 
- Olyan technológia, melynek segítségével egyedi színes termékeket állíthat elő.
- Könnyen beleilleszthető a legkülönbfélék vállalkozások profiljába.
- Alacsony befektetési költség. Már meglévő berendezésekhez is alkalmazható eljárás.
- Kis helyet igényel.
- Lehetőség, mivel az egyedi 'megszemélyesített' termékek a személyes kapcsolatokat is elősegítik
- A fejlődő ipar azon cégei által támogatott eljárás, akik az Ön sikerére építenek.
 

Mi az a szublimáció?

Technológia
 
Egy különleges festékkel felszerelt tintasugaras nyomtatóval, a transzfer papírra kinyomtatott képek és/vagy szövegek vihetők át változatos formájú és funkciójú tárgyakra. A szublimációs festékek olyan összetételűek, hogy hőhatásra, nyomás alatt szilárdból közvetlenül gázhalmazállapotba kerülnek. A 200°C körüli hőt és a nyomást hőpréssel lehet biztosítani. A gáz állapotú festéket egyes szintetikus felületek vonzzák.
A festék gőz beszivárog és megtapad a hordozó anyag felületén és így egy végleges és ellenálló kép jön létre. Más thermotranszfer eljárások csak a felületre viszik át a festéket, így a kép könnyen karcolódik és kopik.

Javasolt berendezések

  1. Számítógép, grafikai programmal, mint pl. CorelDRAW
  2. Tintasugaras nyomtató (A márka és a modell nem mindegy!)
  3. Speciális szublimációs festék + festék tartály / kazetta
  4. Hőprés
  5. Transzfer papír
  6. Szublimációra kész termékek

A folyamat 

  1. Alkosson színes ábrákat, válasszon fotókat és írjon hozzá szövegeket. Válassza ki a szublimációs festékkel felszerelt nyomtatót. Nyomtasson a transzfer papírra.
  2. Illessze a nyomatot a szublimációs termékre és helyezze a présbe. A kb. 200°C hő és nyomás hatására a festék átalakul gázhalmazállapotba.
  3. A kép átkerül a termékre és ott berögzül a felület anyagába.

Hogyan kezdjek hozzá?
 
Ha már van számítógépe és grafikai szoftvere, akkor már csak egy kis beruházás kell, hogy különleges és egyedi szublimációs termékeket kínáljon ügyfeleinek.
 
A beruházás egy speciális festékező rendszerrel ellátott A4-es vagy A3-as Epson nyomtatót, szublimációs festéket, kazettákat, transzferpapírt és a hőprést jelenti. Ez után már készítheti is a szublimációs technikával egyedivé varázsolt termékeket: név és cégtáblákat, trófeákat, ajándéktárgyakat (póló, egérpad, bögre, alátétek) és még sok más hasznos napi használati cikket.

Hol lehet beszerezni?
 
A Trodimp-R Kft. 2007. áprilistól megkezdi az UNISUB termotranszfer technológia kellékeinek és alapanyagainak forgalmazását. Ezeken kívül kedvező feltétekkel juthat számítógéphez és grafikai szoftverekhez is cégünknél.
 

Trodimp-R Kft. H-1119 Budapest, Andor u. 43.
Tel: +36 (1) 206-2157 Fax: +36 (1) 203-5069