10 alapszabály
A következőkben néhány fontos alapszabályt fogalmaztunk meg, melyek alkalmazásával gördülékenyen, gyorsan és a legkisebb hibalehetőséggel dolgozhatnak. Ezen szabályok alkalmazása cseppet sem bonyolult, csak pár másodpercet vegy igénybe, azonban a végeredmény tökéletességét eredményezi.

10 alapszabály:
 
Soha ne hagyd a nyomtatót hetekre magára! Legalább kétnaponta nyomj egy 'nozzle check'-t, annak elkerülésére, hogy a nyomtatóban lévő festék bele ne száradjon a fúvókákba!
(komoly problémát okozhat, mely nem garanciális!)
 
Amennyiben a 'nozzle check' eredménye kiváló, és a megfelelő beállításokat használod, a kinyomtatott képednek, tökéletesnek kell lennie!
 
A kinyomtatott képet, grafikát, nem kell azonnal lesütnöd, egy hét múlva is tökéletes nyomatot fog adni!
 
A sütéshez szükséges hőfok és időtartam:
- A síkprés: 196°C-on a sütési idő 60 másodperc! (póló, puzzle, óra stb)
- A bögreprés: 196°C-on a sütési idő 180 másodperc! (bögre, persely stb)
Amennyiben sütőt használsz prés helyett, a hőfok és időtartam is változik!
 
Ügyelj arra, hogy a prés tiszta maradjon! Rakj a tárgyak alá üres papírt, és cseréld minden sütésnél!
 
A kinyomtatott grafikát, képet, rögzítsd pontosan, és feszesen, hogy a papír megfelelően rásimuljon a felületre (kiváltképp a bögre, persely, korsó felületén), így elkerülheted, hogy hőfolt keletkezzen!
 
A prést óvatosan nyisd fel, nehogy elcsússzon a papír, mert ilyenkor a festék még gőzölög, és szellemképet hagyhat, mely nem eltűntethető!
 
A szublimálható tárgyak különböző vastagságúak, ezért mindig a tárgynak megfelelően, állítsd feszesre a prést (ha nehezen tudod lezárni, akkor jó!). Ha a prés nem kellőképpen feszes, hőfolt keletkezhet!
 
Bögre, persely, korsó sütésénél a papírról a festék könnyen 'felgőzölhet', így homályos széle lesz a képnek. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben kiküszöbölni, hogy a prés közelébe ventilátort helyezel (ez téged is hűt), és amint kivetted a présből, a papír levétele nélkül a ventilátor elé tartod kb. 15-30 másodpercig, mely kellő hűtést biztosít arra, hogy a festék ne gőzölögjön!
 
Bármelyik fényes felületű terméket választod, sütés előtt töröld át a felületet ablaktisztítóval-papírral, hogy az esetleg nem látható szennyeződések eltűnjenek (szösz, zsírfolt stb.)!

Trodimp-R Kft. H-1119 Budapest, Andor u. 43.
Tel: +36 (1) 206-2157 Fax: +36 (1) 203-5069